İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1, 5 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3, 5 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın.
  2. Yumurtaları 1-2 dakika mikserle çırpın.
  3. Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
  4. Diğer malzemeleri ekleyip tekrar çırpın.
  5. Borcamı sıvı yağ ile yağlayın.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  7. Şerbet ılık, keki sıcak olacak.
  8. Servis yaparken üzerini Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Yemekler.com.tr Afiyetler Diler 🙂

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz Puanlanmamış)
Puan Veriliyor...

Yorumunuzu Belirtin!

Merak Etmeyin! E-posta adresiniz görünmeyecek.

Şunlar da hoşunuza gidebilir