Pırasalı Börek

Pırasalı Börek

Pırasalı Börek

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 4 sap pırasa
  • 3 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 1/2 kangal sucuk
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 adet yumurta sarısı (üzerine)

Harcı

  • Su
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Yapılışı

  1. Rendelenmiş havuç, küp küp doğranmış patates ve ince ince doğranmış pırasaları sıvı yağda güzelce kavurun ve sucukları doğrayıp ilave edin.
  2. Tuzunu ayarlayın ve harcı dörde bölün.
  3. Her bir yufkayı sıvı yağ, su ve tuz karışımlı harçla ıslatıp harçtan yarım ay şeklinde uç kısmına yerleştirip kol böreği şeklinde sarıp dilimleyin.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otuyla süsleyin.
  6. 200 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirin.

Yemekler.com.tr afiyetler diler 🙂

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz Puanlanmamış)
Puan Veriliyor...

Yorumunuzu Belirtin!

Merak Etmeyin! E-posta adresiniz görünmeyecek.

Şunlar da hoşunuza gidebilir