Cheesecake

Cheesecake

Cheesecake

Muazzam garanti bir cheesecake tarifiyle karşınızdayım. Biz vişne aşığı olduğumuz için ve misafire değil de kendimize yaptığım için üst kısmını bayaaaa bi abarttım 🙂 O yüzdendir ki görüntüden de anlaşılcağı gibi sosum akıştı. Siz insani bir sos yapacağınız için akışma mamışma olmayacaktır merak etmeyin 🙂

Malzemeler:
Taban için;

  • 2 paket Burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağı

Cheesecake için;

  • 400 gram labne
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un

Hazırlanışı:

Tabanı:

  1. Burçak bisküvileri rondodan geçirip erimiş soğumuş tereyağını ekleyin.
  2. Sonrasında altına yağılı kağıt serilmiş kelepçe kaba döküp sıkıştırın.
  3. Fırında 180 derecede 10 dk kadar pişirin ve soğutun.

Cheesecake

  1. Yumurtaları tek tek kırıp mikserle çırpın.
  2. Şekeri de ekleyip pürüzsüz kıvam alınca labneyi katıp güzelce çırpın.
  3. Krema, un ve vanilyayı sırayla karıştırarak ekleyin.
  4. Soğuttuğumuz bisküvi katının üstüne yayın ve tezgaha vurup hava baloncuklarını çıkarın ki çatlama yapmasın.
  5. Fırının altına su dolu borcamı koyup üst rafa cheesecake yerleştirin.
  6. 160 derecede 40-45 dk pişirin.
  7. Pişince kapağı açıp içinde soğutun.
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz Puanlanmamış)
Puan Veriliyor...

Yorumunuzu Belirtin!

Merak Etmeyin! E-posta adresiniz görünmeyecek.

Şunlar da hoşunuza gidebilir