Marmelatlı Kurabiye

Marmelatlı Kurabiye

Marmelatlı Kurabiye

Kurabiye dedin mi akan sular durur! Bolca yapıp kavanoza doldurun 🙂
Ben bu kurabiye de ortasına marmelat kullandım ama çikolata yada süt reçeli de çok yakışıyor. Tarifi hemen yazıyorum.

Malzemeler:

  • 200 gr oda ısısında tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şekeri
  • 1 adet yumurta (beyazı dışına sarısı içine)
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı Un

Üzeri için;

  • yumurta beyazı
  • fındık kırığı
Marmelatlı Kurabiye
Marmelatlı Kurabiye

Hazırlanışı:

  1. Tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp hamuru yoğurun. Hafif sert bir hamur olmalı.
  2. Hamur hazır olunca streç film ile sarıp buzdolabında yarım saat bekletin.
  3. Daha sonra hamurdan minik bezeler alıp yuvarlayın. Ortasını hafif oyun.
  4. Önce yumurta beyazına daha sonra fındık kırığına batırıp fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  6. Soğuyunca ortalarına reçel yada marmelat koyup servis yapın. (Ben çilek reçeli kullandım)
Marmelatlı Kurabiye
Marmelatlı Kurabiye

NOT: Kabartma tozu kullanılmıyor.

Yemekler.com.tr afiyetler diler 🙂

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (puan verdiniz)
Puan Veriliyor...

Yorumunuzu Belirtin!

Merak Etmeyin! E-posta adresiniz görünmeyecek.

Şunlar da hoşunuza gidebilir