Kolay Arnavut Böreği

Kolay Arnavut Böreği

Kolay Arnavut Böreği

Börek hayatımızın her anının en tatlı ve vazgeçilmez yemeği. Arnavut böreğinin tadı da bir başka. Buyurun size kolay tarifi 🙂

Malzemeleri:

Hamuru için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 75 gr tereyağı

Harcı için;

  • 5-6 çorba kaşığı yoğurt
  • 3-4 çorba kaşığı süt kreması
  • Tuz, karabiber
  • 100 gr kadar beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 demet ıspanak
  • 1 küçük soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Susam

Hazırlanışı:

Hamur malzemelerinin hepsini büyük bir kabın içinde yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin, üzerini bir bezle örterek oda sıcaklığında 20 dk dinlenmeye bırakın. Daha sonra hamuru 2 eşit parçaya bölün ve tezgah üzerinde uzun dikdörtgen şeklinde yufkalar açın. Yufkaların üzerine eritilmiş tereyağını sürerek üçe katlayın ve tekrar dikdörtgen şeklinde açın, tereyağını tekrar sürerek tekrar üçe katlayın.
Bu işlemi yaparak yufkaları buzdolabında 1 gün bekletin.

Kolay Arnavut Böreği
Kolay Arnavut Böreği

Harcı için soğanı, maydanozu ve ıspanağı ince ince doğrayarak sıvı yağda canlılığını kaybetmeyecek şekilde kavurun.
Yumurta, yoğurt ve kremayı ayrı bir kapta çırpın. Tuzu ve karabiberi ekleyin.
Dolaptan yufkaları alarak pişirme kabına uygun şekilde unladığınız tezgah üzerinde açın. Pişirme kabını yağlayın. Açtığınız yufkanın birini kaba yerleştirin. Yumurtalı karışımdan sürün ve peyniri ufalayarak serpin, üzerine ıspanağı serin.
İkinci yufkayı da sererek kalan yumurta karışımını yufkanın üzerine sürün. Susam serperek önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.

Not: Börekte harç olarak pazı veya pırasa da kullanabilirsiniz.

Yemekler.com.tr Afiyetler Diler 🙂

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz Puanlanmamış)
Puan Veriliyor...

Yorumunuzu Belirtin!

Merak Etmeyin! E-posta adresiniz görünmeyecek.

Şunlar da hoşunuza gidebilir