Çıtır Su Böreği

Çıtır Su Böreği

Çıtır Su Böreği

Malzemeler:

  • 6 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç Malzemeleri:

  • 250 gr beyaz peynir (siz hangi peyniri tercih ederseniz)
  • Yarım demet maydanoz (daha az da kullanabilirsiniz)
  • 2 su bardağı sıvı yağ
Çıtır Su Böreği
Çıtır Su Böreği

Hazırlanışı:
3 su bardağı kadar unu yoğurma kabımıza alıp ortasını açıp yumurtalarımızı kırıp üzerine tuzumuzu döküyoruz.
Hamurumuza gerektiği kadar unumuzu ilave edip hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz. Yarım saat kadar üzerini kapatıp hamurumuzu dinlendiriyoruz (Kolay açmamız için). Dinlenen hamurumuzu bezelere ayırıyoruz.
Biz tepsimize göre 7 bezeye ayırdık. Bezelerimizi hafif buladığımız bir zemine alıp üzerini kapatıyoruz kurumasın diye.
İlk aldığımız bezeden başlayıp ince olacak şekilde açıyoruz. Her açtığımız bezeyi örtü üzerine seriyoruz. Geniş bir tencereye suyumuzu koyup kaynayınca içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tuz koyup ilk açtığımız yufkadan başlayarak haşlıyoruz.
Haşladığımız hamurumuzu ayrı bir kaptaki soğuk suyun içine alıp elimizle her tarafına soğuk suyun gelmesini sağlayıp fazla suyunu süzüyoruz (Biz çelik süzgeci ters geçip üzerinde süzdürdük). Tepsinizin dibini zeytin yağıyla yağlayıp haşladığımız yufkamızı tepsimize seriyoruz. Her yufkaya 3 kaşık yağ gezdiriyoruz (tercihen tereyağ da kullanabilirsiniz). 4 yufkayı bu şekilde yapıp peynir harcımızı yufkamızın üzerine yayıyoruz. Diğer yufkalarımızı da haşlayıp aynı şekilde tepsimize seriyoruz.
En son yufkamızıda tepsimize serip üzerine bolca yağımızdan sürüp önceden ısıtılmış fırında 180° de üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Yemekler.com.tr olarak servise hazır su böreğinizin yanına sıcak bir çay öneririz 🙂

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz Puanlanmamış)
Puan Veriliyor...

Yorumunuzu Belirtin!

Merak Etmeyin! E-posta adresiniz görünmeyecek.

Şunlar da hoşunuza gidebilir