Bal Parmak Tatlısı

Bal Parmak Tatlısı

Bal Parmak Tatlısı

Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Alabildiği kadar un

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • Bulamak için bir miktar irmik

Yapılışı:

Tatlıya önce şerbeti hazırlayarak başlayın. Su ve şekeri bir tencereye koyup göz göz oluncaya kadar kaynatın. Kaynamakta olan şerbetin içine yarım limon suyu sıkıp 10 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
Şerbetin oda sıcaklığında olması gerekiyor. Oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, pudra şekerini ve yumurtayı karıştırın.
Un hariç diğer malzemeleri de ekleyin. En son ununu kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. İki yağlı kağıt arasında bir parmak kalınlığında açıp, kare şeklinde kesin. Tek tek irmiğe bulayın. Yağlı kağıt serili tepsiye belirli aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcaklığı çıkınca, oda sıcaklığına gelen (ılık) şerbeti üzerine dökün ve bekletin. Şerbeti çekince üzerini istediğiniz şekilde süsleyin. Soğuk servis edin.

Bal Parmak Tatlısı
Bal Parmak Tatlısı

Yemekler.com.tr Afiyet olsun diyerek sunar 🙂

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz Puanlanmamış)
Puan Veriliyor...

Yorumunuzu Belirtin!

Merak Etmeyin! E-posta adresiniz görünmeyecek.

Şunlar da hoşunuza gidebilir