Nefis Yumuşacık Açma

Nefis Açma Tarifi

Nefis Yumuşacık Açma

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı (sarıları üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 1 paket kuru instant maya (küçük paket)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un (un ölçüsü değişebilir)

Hamuru açarken kullanmak için:

  • tereyağı yada sıvı yağ

Üzerine

  • Çörekotu
Nefis Açma Tarifi
Nefis Açma Tarifi
Nefis Açma Tarifi

Yapılışı:
Ilık su, süt, şeker ve mayayı karıştırıp 5 dakika bekletiyoruz.
Üzerine sıvı yağ, yumurta beyazı, tuz ve unu yavaş yavaş ilave edip ele az yapışan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
45 dk – 1 saat kadar mayalandırıyoruz.
Cevizden biraz büyük parçalar halinde koparıp yuvarlıyoruz.
Üzerlerine birer çay kaşığı yumuşak tereyağı katıp, elimizi sıvı yağa batırıp çay tabağından biraz büyük şekilde açıyoruz.
Rulo yapıp burgu şeklinde kıvırıp uçlarını birleştiriyoruz.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 20 dk kadar tepside mayalandırıyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu atıyoruz ve 180 derecede pişiriyoruz.

Yemekler.com.tr Afiyetler Diler 🙂

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (puan verdiniz)
Puan Veriliyor...

Yorumunuzu Belirtin!

Merak Etmeyin! E-posta adresiniz görünmeyecek.

Şunlar da hoşunuza gidebilir